Projekt: "SKIBET"
Type: Tilbygning
Størrelse: ca. 450 m2
Kunde: Aabæk Efterskole
Samarbejdspartnere: -
Lokation: Aabenraa
Status: Under projektering
 
"SKIBET" - Aabæk Efterskole
 
Motion gavner. Identitet gavner. Det gælder både læring og det senere at kunne få og fastholde et arbejde. Eleverne på Aabæk Efterskole er udfordrede – bogligt såvel som på andre aspekter af livet. Det kan være svært også at få taget hånd om sundheden, når livets udfordringer er mange.

Aabæk Efterskole har længe ønsket at udvikle elevernes muligheder for at tage rutiner med idræt og motion med sig i det liv, de lever, når efterskole-opholdet er slut.

Aabæk Efterskole og ZENI arkitekter har derfor været på en fælles sejltur: Vi har sammen søgt de optimale rammer for at give eleverne mest mulig motion – og flest mulige sunde vaner. Det giver identitet og peger fremad.

Med inspiration i Løjt Lands maritime historie – og i særdeleshed Aabæk Efterskoles ”grundmateriale,” Straagaard, har vi valgt at lave projektet som et stiliseret skib. Straagaard fostrede én af Danmarks største skibsredere, Jørgen Bruhn (1781 – 1858) – denne historie bærer en stor del af projektets grundmateriale.
Med den maritime histories helt særlige styrke ønsker vi at sende eleverne fra Aabæk Efterskole ud i verden med mulighed for selv at blive styrmænd i deres liv – og på eget initiativ tage vare på deres sundhed.

BORGERNES FAVORIT, Aabenraa Kommunes Arkitekturpris 2018