Projekt: Nyt VUC
Type: Vundet Konkurrence (2010)
Størrelse: 9250 m2
Kunde: VUC Sønderjylland
Samarbejdspartnere: aart A/S, COWI
Lokation: Haderslev
   

 

Nyt VUC, Haderslev

 

I samarbejde med aart A/S og COWI, har tegnestuen vundet konkurrencen om at opføre et nyt undervisningscenter for VUC i Haderslev.

Bygningen er skabt som et demokratisk hus med en skarp profil, der inddrager det offentlige byrum som en naturlig del af huset og skaber størst mulig sammenhæng mellem inde og ude, hvilket bliver understreget af bygningens store terrasser, der giver direkte adgang til frisk luft både under, mellem og efter undervisningen.

Det sociale fokus betyder, at der er lagt stor vægt på at skabe visuel kontakt mellem de forskellige etager. Hjertet i bygningen udgøres derfor af et stort atrium, hvor de forskellige etager er forbundet med et dynamisk trappeforløb og brede gangbroer, som indbyder kursister og undervisere til at mødes på tværs af alder og fagområde.

Bygningen er samtidig designet, så den med enkle metoder og teknologisk nytænkning sikrer et sundt indeklima året rundt uden at belaste miljøet ved bl.a. at benytte store udhæng som solafskærmning, som både beskytter mod og drager nytte af sollysets varmepåvirkning.

VINDER AF GERMAN DESIGN AWARD 2015